Banens historie

I 2002 tog en flok af byens driftige folk initiativ til etablering af en bynær golfbane i Hobro. Flere arealer var under overvejelse, men valget faldt på Christian Christensen jorde ved Torndalsgaard. Her var alt, hvad en golfspiller kunne drømme om. En fantastisk kuperet natur, naturlige vandhuller og med udsigt til en af Danmarks smukkest fjorde – Mariager Fjord.
Inden anlæg af banen kunne påbegyndes, skulle der indhentes tilladelser fra diverse instanser. Det viste sig at være en længere proces – en proces som bl.a. mundede ud i at den byggetilladelse, der blev givet fik Danmarks rekord i antal af restriktioner, for anlæg af baner.
I 2007 kunne entreprenøren endelig starte op på anlægsprojektet. Byggefasen trak imidlertid ud, og derfor blev banen først officielt indviet den 16. maj 2009. Men det har været hele besværet og ventetiden værd. Vi har nu et af Danmarks smukkeste anlæg, og med en udsigt som ikke kan beskrives med ord.
Banen er tegnet af arkitekt Michael Traasdahl Møller, der designer baner ud fra et strategisk princip som han kalder: "tag en chance og bliv belønnet" Hermed menes, at spiller man safe, skal man ikke straffes unødigt, men man mister længde. De enkelte huller planlægges ud fra den professionelle spillers optimale spillelinie, men der skal være en farbar vej for begynderen. Michael Traasdahl Møller kommer fra Golf Course Planning i Århus.
Banen er designet, så man overalt kan fornemme, at her er der 'højt til loftet' - og alle steder på banen er der udsigt til enten skov eller fjord.

Det er M. J. Erikson a/s der har været totalentreprenør på banen. Helt i overensstemmelse med Michael Traasdahl Møllers tanker og planlægning, er det lykkedes at berige den i forvejen smukke natur, så området i dag fremstår som et særdeles attraktivt rekreativt område. Ikke kun for golfspillere, men også for nærmiljøets beboere, der ofte benytter vejene omkring golfbanen til en tur i det fri.