Færgekroen, Hadsund

På vej mod nord, lige inden broen, dukker Hadsund Færgekro op.
Her har den lagt i flere år, med udsigt over fjorden og fiskere der kører ned til den lille bådebro hver morgen.

Hadsund Færgekro blev overtaget i november 2021, af en egnskendt Sommelier og en Sønderjysk gourmetkok. Sammen har de forpagtet den gamle kro, og prøver på at give den nyt liv, samt holde fast i de gamle værdier, som kroen rummer.

Kroen blev grundlagt i 1823, som en del af et nyopstartet marked i Hadsund, både på nord- og sydsiden af fjorden. Og hvor der er et marked, er der en kro. Tilhørende var også en købmandsforretning, et bageri og et lille landbrug, hvor købmandsforretningen og bageriet i dag er omdannet til hotel, med 12 hyggelige værelser, lige på den anden side af vejen.
I år 2000 gennemgik kroen og hotellet en stor renovation og restaurant ’Panorama’ blev tilføjet, med udsigt over hele fjorden.

Nu er der igen gang i fornyelse af kroen, med det nye team bag roret. Her skal der værnes om wienerschnitzler, stjerneskud og kroens brakvands ål, som er kendt i hele Jylland, grundet det helt rigtige saltindhold. Men for de to nye herrer, skal der også ske noget nyt. Her vil Sommelier Danny Petersen have fyldt den store vinkælder op, med flere konkurrencedygtige vine fra hele verden, samt afholde intim-smagninger i den hertil indrettede vinkælder. Ovenpå i køkkenet står Køkkenchef Tobias Lorenzen med sin pincet og lægger sidste hånd på udtrykket, i hans 6-retters ny-nordisk gastronomisk kreerede menu, med friske råvarer og fremhævede smage. Her er han ej heller bange for at tage en chance, og udfordre gæstens smagsløg og den traditionelle menu, som der førhen har været på kroen. Med parrede vine fra Sommelieren, kan gæsten glæde sig til en smagsoplevelse, udover det sædvanlige.

2 kilometer fra kroen ligger Mariager Fjord Golfcenter, som har en af Danmarks smukkeste golfbaner, som fra næsten hvert hul, har udsigt ud over fjorden.

Færgekroen Hadsund er et hyggeligt og pænt sted, som rummer historie og gode oplevelser.

https://faergekroen-hadsund.dk Tlf.:+45 98 57 13 01